kostel sv. Bartoloměje

Areál se nachází ve východní části obce na vysoké skalnaté terase spadající k silnici. Kostel stojí ve střední části hřbitova, ohraničeného hřbitovní zdí, k níž přiléhá na východě polygonální kostnice. Severovýchodní strana areálu je tvořena vyšší ohradní zdí převážně z pískovce, která ve východní části nedoléhá těsně ke kostnici a tvoří tak jeden ze dvou vstupů do areálu. Druhý vstup je tvořen schodištěm na Z straně areálu s cihlovými stupni mezi vysokým kamenným zábradlím. J strana areálu, spadající do silnice, je tvořena novější vysokou zdí ze žulových kamenů, zeď zakončena kovovým zábradlím. V úseku cca 15 m J od kostnice se dochovaly pouze fragmenty historické ohradní zdi. V těsné blízkosti kostela, v JZ části hřbitova, stojí velký kamenný kříž. Předmětem ochrany je kostel, márnice, ohradní zeď s branami a pozemky vymezeného areálu. Na ploše památky se nachází nechráněné náhrobky.