pomník rakouského 8. praporu polních myslivců

Figurální pomník z přímořského (istrijského) vápence, představující v nadživotní velikosti rakouského myslivce 8. praporu, stojícího na stráži u hrobu svých v okolí pohřbených soudruhů. Stojí na balvanu téhož materiálu, na němž je německý a český nápis na desce: "Udatným bojovníkům věnují věrní spolubratři". Vpravo za ním stojí ozdobně tesaná deska, uvádějící jména padlých důstojníků (velitele praporu - plukovníka, dvou setníků, dvou nadporučíků, pěti poručíků) a počet padlých vojínů 198. Na vrchním stupni kamenného podstavce je litinová deska se jmény 43 členů pořizujícího komitétu. Pomník je ohrazen umělecky tepaným železným plotem. Pomník je umístěn v drátěném oplocení, kdysi mezi trojicí vzrostlých thují.