kostel sv. Jana Nepomuckého

Kostel sv. Jana Nepomuckého stojí osamocen uprostřed návsi na nízkém terasovitě upraveném návrší s opěrnou zídkou z neomítaných kvádrů. Kostel býval ohrazen plaňkovým plotem, po němž zůstaly jen betonové pilířky. Výšku návrší s úrovní terénu návsi vyrovnává krátké kamenné schodiště v ose Z vchodu kostela a 2 postranní schodiště. Zdivo kostela je kamenné lomové, omítnuté světle šedou novodobou omítkou. Kostel sestává z obdélné lodi a obdélného, stejně vysokého, ale užšího presbytáře s půlkruhovým závěrem. K závěru kněžiště se pojí novější čtvercová sakristie, zděná z cihel. Před Z fasádu lodi předstupuje hranolová věž. Všechna nároží kostela s výjimkou sakristie jsou čvrtkruhově zaoblena. Kostel je přístupný od Z velkým segmentově uzavřeným vchodem ve špaletě. Předmětem ochrany je kostel sv. Jana Nepomuckého a pozemky vymezeného areálu. V prostředí památky se nachází tarasní zeď se třemi schodišti.