krucifix na podstavě

Pilíř je trojdílný, stojí na pískovcové desce se schůdkem vpředu. Podstavec má zpředu po stranách segmenty volut směrem do středu, pod nimi jsou vytesána písmena IHS, po stranách tohoto monogramu autentické vročení 1795 (zleva 17, zprava 95). Střední část je ve středu po stranách prohnutá s volutami po stranách dole a úseky volut na vyseknutých rozích. Ve středu je nika s reliéfem Panny Marie stojící na prohnutém podstavci. Římsa je zpředu ve střední části zvednutá s barokní mušlí pod sebou. Nad římsou je prohnutý podstavec, na něm ve volutových úsecích po stranách dekor rostlinných snítek. Ve střední části nad římsou je zavinutý železný závěs se špicí pro svíci. Nahoře je železný kříž. Pilíř je zhotoven z místního pískovce.