vodní mlýn zvaný Lucký

Areál samoty Luckého mlýna čp. 45 stojí východně od obce Chodovlice, přibližně uprostřed mezi Chodovlicemi a Úpohlavami, na potoce Modla. Přístupný je dnes vyasfaltovanou cestou odboču-jící na jih ze silnice Třebenice – Úpohlavy. Areál je postaven na mírně se k severu svažujícím teré-nu. Menší částí zasahuje z k. ú. Chodovlice do k. ú. Třebenice. Areál tvoří vlastní Lucký mlýn čp. 45 (na st. p. č. 68), který stojí na jižní straně dvora, na mlýn navazuje na východní straně dvora stojící výměnek (na st. p. č. 68), na severní straně dvora stojí od východu sýpka, která zaujímá severovýchodní nároží ke mlýnu přistavěných budov (na st. p. č. 68), dále kravín (na st. p. č. 68) a na západním konci volský chlév (na st. p. č. 68). Na západní straně dvora stojí maštal s chlívky (převážně na p. p. č. 803) a v jihozápadním koutě bý-valý kurník s chlívky (na st. p. č. 68). Jižně od budovy mlýna, na druhé straně náhonu a cesty stojí malá stodola (na st. p. č. 69). Poněkud mimo, severovýchodně od mlýna stojí sušárna ovoce (na st. p. č. 70), a severozápadně velká stodola (na st. p. č. 571). Dvůr (na st. p. č. 68) je na seve-rozápadě mezi volským chlévem a maštalí s chlívky uzavřen branou s ohradní zdí (na st. p. č. 68), která má pokračování mezi maštalí s chlívky a velkou stodolou (na p. p. č. 2386/6) Na jižní straně dvora je náhon (napájený potokem Modla), který je před východním průčelím mlýna za-končen vantroky s lednicí (vše na p. p. č. 802/1). Na sever od mlýna, na západní straně příjezdo-vé cesty stojí ve špici pozemku krucifix (na p. p. č. 479/1).