socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Socha sv. Jana Nepomuckého se nachází u ohradní hřbitovní zdi z vnější strany kostela Nanebevzetí P. Marie. Na kvádrovém soklu o rozměru 73x85x55 cm výšky je posazen dřík rozšířený v dolní části volutovými křidélky. Čelní strna dříku je zdobena obvodovým kasulovým rámcem o rozměru 90x45 cm, dříve s reliéfní vytesanou výzdobou (setřeno). Dřík o výšce 115 cm je ukončen profilovanou přesahující římsou, uprostřed vzdutou zdobenou mušlí. Na kvádrové římse zakončené odstupněným plintem je v kontrapostu umístěna socha světce sv. Jana Nepomuckého v tradičním ikonografickém ztvárnění. Postava je esovitě prohnutá, s hlavou skloněnou k pravému rameni, na předloktí pravé ruky má světec diagonálně položený krucifix, který levou rukou ve spodní části přidržuje. Sv. JN je oděn do kanovnického roucha a almucí, na hlavě má biret. Figura je v životní velikosti, 168 cm.Materiálem světlý pískovec. Celková výška památky činí 390 cm.