socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Socha na podstavci z místního pískovce, socha sama z pískovce hořického. Celek sestavený ze tří dílů. Podstavec je hranol ve spodní části s profilovanoupatkou, nahoře jednoduchá římsa, na ní jednoduchý kónický soklík s výžlabkem. Vpředu před římsičkou kovaný závěs pro lampu. Spodní část soklíku vpředu má do stran rozvilinu listů. Vpředu soklu nápis "Řekl jsem v srdci / svém ostří hanbu / do úst svých bych / nezhřešil jazykem / svým. Žalm 38. / Nákladem Antonína a Marie Dreisl 1892". Na stranách soklíku vytesáno rámování, zasklené. Socha sv. Jana stojí v mírně esovité křivce, těžiště má na levé noze, pravá je vykrčená vpřed. V levé ruce drží kříž přes rameno, v pravé, svěšené dolů ratolest. Hlavu má skloněnou vlevo ke kříži.