krucifix na podstavě

Subtilní kovový krucifix s trojlistými zakončením ramen a droboučkým korpusem je zasazen v kamenném trojdílném podstavci, který spočívá na vysokém kamenném, opět trojdílném postamentu. Menší vrchní část má hranolový sokl s naznačeným reliéfním motivem kanelury, hranolový dřík s oválnou kartuší (motiv svatozáře) s reliéfním IHS, zdobenou ozdobně svázanou stuhou a rostlinnými úponky. Nad ní se vzdouvá jednoduchá římsa. Větší spodní podstavec má předstupující, půdorysně lehce vydutou střední část. Dvojstupňový sokl má ve spodní části na čelní straně rytý rámec s uchy, v němž je již nečitelný nápis, částečně zakrytý terénem, vrchní část pokrývá jemný reliéfní ornament. Dřík podstavce má na čelní straně reliéf planoucího srdce se svatozáří a oblaky v jemném rámci zdobeném provazcovým ornamentem. Drobná římsa ze dvou vstřícných volut podložená mušlí odděluje hladký vlys , nad nímž je výrazně vyklenuta profilovaná římsa.