socha sv. Josefa na podstavě

Pískovcový podstavec se sochou sv. Josefa se nachází v zahradě areálu Krkonošského muzea. Na kamenné desce je umístěn sokl s tesaným nápisem a s vročením 1822, v zrcadle ohraničen linkou. Na soklu je umístěn zdobený podstavec s volutovými křídly, širšími ve spodní části a v horní části drobnými. V mělké nice podstavce je umístěna drobná socha sv. Jana Nepomuckého (o velikosti 55 cm, světec je zobrazen v kontrapostu, s biretem na hlavě, v zřaseném rouchu a krucifixem položeným na předloktí pravé ruky). Ve spodní části niky oválná kartuše s vegetabilním motivem, v horní části niky esovité křivky s rollwerkem. Podstavec je završen masivní profilovanou římsou vzhůru vzdutou, s volutovými křidélky, uprostřed s mušlí. Na římse na plintu stojí figura sv. Josefa, zobrazena v kontrapostu, světec oděný v bohatě řasené roucho, v mírně podživotní velikosti a v náručí má malého Ježíška. Na skulptuře jsou patrny zbytky polychromie.