socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Socha stojí na podstavci z místního pískovce, socha sama je z pískovce hořického. Socha trojdílná, na velké pískovcové desce. Spodní část podstavce tvaru kvádru, v přední a horní části volutové úseky směrem do středu. Pod nimi nápis s věnováním: "Nákladem / Františky Lankové / ke cti a chvále / sv. Jana Nepomuckého / roku 1867. Střední díl sochy ve spodní části po stranách zjednodušené voluty, nad nimi, čelně zleva, zprava a vpředu reliéfy světců. Vpředu v nice na barokizujícím podstavečku reliéf sv. Františky. Čelně vpravo reliéf bez niky sv. Ludmily, čelně vlevo reliéf sv. Václava. Na sv. Václavu patrny zbytky zlacení. Světci označeni jmény nápisem na soklíku. Nad reliéfy jednoduchá římsa, vpředu do středu volutové úseky, mezi nimi palmová snítka. Nahoře na podstavci s volutovými úseky do středu socha sv. Jana Nepomuckého, má samostatný plintus. Jan drží kříž na levé ruce, pravou jej přidržuje za jeho spodní část. Oblečen je v kněžském rouchu, hlavu s čapkou skloněnou vlevo nad kříž, stojí na levé noze. Pravou má mírně vykročenou a ohnutou v koleni.