kostel sv. Václava s farou

Kostel stojí na návrší ve vsi, je orientovaný k JV, se Z věží. Kolem hřbitov obehnaný ohradní zdí s bránou na Z a brankou na V straně. V SV části hřbitova se nachází torzo márnice - obvodové stěny, bez krovu. V těsném sousedství navazuje na JZ straně areál fary. Patrová budova fary stojí Z od kostela, při ní na Z a J zahrada a na V dvůr. J stranu dvora uzavírá stodola, na S straně dvora, při hřbitovní zdi stojí hospodářský objekt. Do dvora vedou 2 brány, na S a na J mezi obytnou a hospodářskými budovami. Pozemky fary jsou uzavřeny ohradní zdí, zeď odděluje i dvůr od zahrady. Přístupová cesta ke kostelu a faře je sevřena na J ohradní zdí farské zahrady a na S ohradní zdí sousedního sadu, obě vyzděny z pískovcových kvádrů. Předmětem ochrany je kostel sv. Václava, ohradní zeď s bránou a brankou, budova fary čp. 31, stodola, ohradní zeď s branami a pozemky vymezeného areálu.