kaplička sv. Anny a 14 svatých pomocníků

Zděná kaplička postavena nad městem, směrem na Kněžice u zpevněné polní cesty. Z původní kaple, která se v 80. letech minulého století zřítila, byla zachována větší část zdiva a kleneb. Drobná centrála obdélného půdorysu s užším hranolovým závěrem, se sedlovou střechou a valbou nad apsidou. Vstup do objektu od jihozápadní strany se třemi kamennými stupni do obdélné kryté předsíňky, po pravé a levé straně předsíňky menší obdélná okna v dřevěných rámech, segmentově zakončená. Nad vstupem v průčelí lichoběžníkový štít. V přední části sedlové střechy sanktusník, čtyřboký, s přesahem okraje stříšky, lucerna se vzdutými profily otevřených oken v horní části, nad lucernou kuželová stříška, makovice, ve vrcholu latinský kříž. Střecha pokryta štípaným šindelem, který je položený v protilehlých vodorovných řadách. Okolo oken šambrány, pod okny pískovcové parapety s vrchním oplechováním. Podokapní římsa plochá, dvojitá. Lucerna s vyskládaným šindelem do obrazců včelích plástů.