socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Socha z místního pískovce na pískovcovém podstavci stojící u mostku přes potok. Socha na trojdílné podstavě. Spodní část podstavce tvoří patku s profily ustupující římsičky, spodní část je utopena v navážce silnice. Střední část je prostý kvádr postavený na výšku, v přední části mírně vydutý vpřed s nápisem: Rtové neopatrných bláznivé věci rozprávějí, slova opatrných pak na váze vážené bývají. Muž mlčenlivý a rozumný ctěn bude. Sirach 212831. Oroduj za nás sv. Jene. Dědiči země české. Na zadní straně kvádru vytesáno Obn 1903. Nad střední částí podstavce segment jednoduché ploché římsy. Na plintu socha sv. Jana Nepomuckého drží kříž na levém rameni a přidržuje jej levou rukou. Pravá ruka sevřena v gestu ve výši pasu. Mezi prsty zbytek kovové tyčky, která byla koncem olivové ratolesti z plechu, která chybí. Nad hlavou má kovovou gloriolu s pozlacenými hvězdami.