Známkovna chmele

Známkovna chmele č. p. 1612 je situován na Chmelařském náměstí, jihozápadně od nejstarší části města. Jde o poměrně velkou zděnou stavbu, tvořenou dvěma částmi. Obě mají vysoký suterén; přední budova je dvoupatrová, zadní pak jednopatrová. Průčelí do náměstí je šestiosé, střední čtyři osy jsou umístěny v mělkém rizalitu. Fasáda má výrazné vertikální členění, rizalit vrcholí štítovým nástavcem. Podobně jsou provedeny i ostatní fasády. Přední budova má mansardovou střechu, krytou taškami, střecha zadní budovy je rovná. V interiéru je dominantním prostorem schodišťová hala, v objektu se zachovala také část původního vybavení nábytkem. Dům doplňuje ohradní zeď s bránou a brankou, situovaná vpravo od domu.