socha Panny Marie na podstavě

Pískovcový pilíř se sochou P. Marie je situován za obcí na konci polní cesty, ve vzdálenosti cca 100 m od smírčího kříže SZ směrem. Nízká ohrádka okolo pilíře se sochou o rozměru 2,70 x 2,70 m, socha světice, Immaculaty, orientována k J straně. Na kamenných schodech o rozměrech 97 cm x 105 cm umístěn sokl o rozměru 65 cm x 65 cm x 45 cm výšky, s výžlabkem v horní části. Podstavec se zrcadly po obvodu, s nápisem v čelním pohledu: Oroduj/ za nás/ sv. boží/ Rodičko/ Ano/1752//, završen mohutnou přesahující profilovanou římsou. Rozměry podstavce 56 cm x 56 cm x 135 cm výšky vč. římsy. Na římse umístěn krátký sloupový nástavec se zdobně tesanou vegetativní korintskou hlavicí, na plintu o rozměru 46 cm x 46 cm. Socha světice ztvárněná v kontrapostu o výšce 145 cm, s rukama sepjatýma před levou polovinou těla, oděná do bohatě zřaseného roucha. Pod pravou nohou světice hlava hada. Vlasy rozpuštěné. Za hlavou zrezivělá kruhová svatozář. Na podstavci vzadu v zrcadle text: Nákladem/ ctitelů/ Mariánských/ obnovena/ 1873. Materiálem světlý, měkký pískovec. Celková velikost 3, 90 m. Původně snad sloup.