krucifix na podstavě

Na pískovcové desce stojí dvoudílný podstavec z pískovce místní provenience. Spodní část podstavce je vydutá vpřed, základna je zesílená, nahoře volutové úseky směrem do středu. Pod nimi je vytesán monogran J.W., ve středu písmena IHS s křížkem, níže pod ním autentické vročení 1797. Střední část je dole zesílena volutovými úseky po stranách. Ve střední čelní části vysoká nika s reliéfem Panny Marie stojící na barokním soklíku dekorativního tvaru, zaklenutí niky ozdobeno mušlí. Pod ní je mariánský monogram, nad ní nahoru vzedmutá jednoduchá římsa. Na římse je zasazen dekorativní železný závěs pro lampu s vykovanými závity a železný kříž s Ukřižovaným.Po stranách bez dekoru, vzadu ve střední části špatně čitelný nápis Obnoveno roku 1864 od manželu....