kamenný kříž

Na masivní kubické základně je umístěn čtyřboký sokl. Širší spodní část přechází zvonovnicí v užší střední hranol završený vyloženou profilovanou římsou. Na čelní straně soklu se nachází v obdélném rámu s vybranými rohy rytý majuskulní nápis: FVNDATOR TOhO / KRZIZA JE ANTON JON / SPOMOCZI STARssIh / BRATRU SKVTECZNE / LASKI BLIZNIhO TOTIŽ / JOhANESA RUIBRA / A WENCZLA hODKA / KE CTI A hWALE BOZI A / SPASENI DusssI LIDSKIh / AN. 1807 //. Vyložená římsa nesená podbrádkou a nahoře profilovaná výžlabkem nese stupňovitou patku kříže. Střední část patky oddělené dole oblounem má tvar komolého jehlanu, na čelní straně je zdobená negativním reliéfem píšťal. Patka je ukončena ustupujícím hranolem, ze kterého vyrůstá mírně se zužující vertikální břevno kříže. Plastický Korpus je znázorněn expresivně. Tvář se zavřenýma očima skloněná k pravému rameni je poznamenána utrpením, muskulatura trupu a končetin je podána ve výrazném reliéfu naznačujícím bolestné napětí. Přibité paže Ukřižovaného svírají s tělem téměř pravý úhel, spodní končetiny přibité každá zvlášť svým hřebem s hranatou hlavičkou jsou vedeny rovně vedle sebe. Drapovaná bederní rouška splývá po obou stranách nohou. Nad hlavou Krista s výrazně reliéfně ztvárněnou trnovou korunou vystupuje v horní části vertikálního břevna zvlněná reliéfní nápisová blána s nápisem IN / RI přibitá hřebem s oblou hlavičkou. Břevna kříže jsou ukončena pravoúhle.