krucifix na podstavě

Socha postavená na základně z pískovcových desek na dvou schůdcích s vyseknutými rohy. Materiál místní pískovec. Socha má 5 dílů, 4. a 5. díl je Ukřižování. Podstavec kříže třístupňový, základní díl s odseknutými rohy, v čele reliéf beránka s křížem v barokní kartuši. Na mašli pod beránkem nápis ECCE AGNUS DEI. Střední část také s odseknutými rohy, nahoře a dole náznaky volut, ve střední části vyduté vpřed je rokajový obdélný rám, v něm ve středu nápis tesaný humanistickou minuskulou s chronogramem CrVX soLa bene DICta InqVa IesVs trIVMphaVIt. Na střední části široká barokní římsa, vpředu volutový úsek, v něm nasazená nová měděná lampa. Třetí část opět užší s odseknutými rohy, ve střední části oválná kartuš, v ní nápis s chronogramem CrVX / ChrIstI / Dar / aVXILIVM / orath. Nahoře na skladbě volutových úseků lebka s pařáty, na ní kříž s Ukřižovaným. Po stranách středního dílu nápisy, čelně vlevo v kartuši nápis tesaný humanistickou minuskulou s chronogramem křIš / LIDV / WeřICIMV / k VctenI / postaWenI. Čelně vpravo tentýž nápis německy zVr / sChVLDIger / VerehrVng / Des heILIgen / LeIDen IesV / War / erhohet