Husův sbor

Součástí oploceného areálu Husova sboru je modlitebna, farní budova a pomník Mistra Jana Husa (původně s bronzovou bustou T. G. Masaryka). Starší modlitebna je přízemní, jednolodní stavba obdélného půdorysu s hlavním průčelím orientovaným k hlavní ulici. Mladší přízemní stavba farní budovy, situovaná jižním směrem od modlitebny, navazuje na zadní část kostela krátkou spojovací chodbou. Fasády obou budov jsou zhotoveny z režného zdiva z vápeno pískových cihel v kombinaci s architektonickými články opatřenými tvrdou světlou omítkou. Podezdívka je kamenná. Obě stavby obsahují drobné architektonické doplňky symbolizující husitské hnutí: plastika s kalichem nad hlavním průčelím kostela, motiv husitského kropáče na tyčích hromosvodu, kalich jako omítkový reliéf na atice farní budovy. Nedílnou součástí architektury modlitebny je figurální štukový reliéf, který je přisuzován významnému sochaři Františku Bílkovi. Předmětem ochrany je soubor staveb Husova sboru čp. 798 (budova modlitebny, budova fary, pomník Mistra Jana Husa, oplocení) a pozemky st.p. 220 a 299 a pozemek p.p. 248/2.