lávka - mostek

Kamenný jednoobloukový můstek o délce cca 6 m, z kamenných kvádrů přes potok Hustířanka. Oblouk půlkruhový o výšce vzepětí cca 140 cm, výška paty klenby asi 125 cm, šířka oblouku v patě asi 350 cm. Mostovka je zhruba ve výši 390 cm, šířka mostu asi 3 m, zídky jsou silné cca 45 cm. Břehy jsou opevněné rozevírajícími se šikmými zdmi z kamenných lomových kvádrů (v současnosti koruny zdí není ničím zakryta. Zdivo mostu z lomových kvádrů, pouze čela oblouku jsou z tesaných klínových kvádrů a paty klenby jsou také ze tří řad tesaných obdélných kvádrů. Původní povrchovou úpravu (spárování či omítky) zdiva mostu nelze zjistit. Při poslední opravě klenba mostu z rubu nabetonována, zídky vyztuženy ocelovými sítěmi.