škola - bývalá farní/hotel Arnika

Bývalá farní škola se nachází pod kostelem u hlavní vstupní brány po pravé straně u areálu kostela sv. Václava. Zděný patrový objekt obdélného půdorysu, hmotově výrazný, je vystavěn v příkré stráni, orientovaný okapovou stranou k JZ - straně, štítovým průčelím k jihovýchodu. Vysoká kamenná podezdívka z pískovcových hrubě tesaných bloků vyrovnává svažitost terénu štítového průčelí. Objekt symetricky dělen okenními otvory v přízemí i v 1. NP. Vchod do objektu od místní přístupové cesty z okapové strany levého nároží, dvoukřídlé dřevěné dveře osazeny v kamenném ostění s obdélným světlíkem v nadpraží. Po celém obvodu stavby uplatněna průběžná kordonová profilovaná římsa, která odděluje přízemí od 1. NP. Okapová strana se šesti okenními osami v přízemí i v 1. NP, okna v dřevěných rámech, dělena do kříže. Okolo oken šambrány s profilovanými pískovcovými parapety. Okapní korunová římsa profilovaná, obvodová, přechází na průčelní štít. Štítové průčelí s identickými okny, třemi osami v přízemí a v 1. NP osově souměrnými, ve štítu spodního pole s kruhovými vizíry.