soubor náhrobků

Soubor náhrobků se nachází v areálu městského hřbitova. Areál je vymezen ze tří stran komunikacemi Hřbitovní ulice a ulice Prunéřovská. Severní strana s rovně předěleným pozemkem sousedí s průmyslově-výrobním areálem. Vstupy na hřbitov jsou z východní a západní strany vždy doplněné o parkovací stání. Sedm náhrobků se nachází v starší, západní části hřbitova. Dva náhrobky se nacházejí přímo za hlavním vchodem u ohradní zdi (náhrobek baronů Zaphů a náhrobek J. Marzella Sternergera). I další dva náhrobky se nacházejí v severozápadním sektoru při ohradní zdi (náhrobek rodiny Mullerů a náhrobek s andělem). Ostatní náhrobky se nacházejí v blocích vnitřní parcelace hřbitova (náhrobek Theresie Lorenz, náhrobek, náhrobek s andělem). Charakteristické však je, že se nacházejí od střední osy plochy severně a jsou situovány spíše při okraji těchto vnitřních bloků