zámek, panský dvůr

Areál lichoběžníkového půdorysu se nalézá na západní straně návsi a sestává ze správní budovy, hospodářské budovy a je vymezen ohradní zdí. Při východní straně areálu stojí dvoupodlažní, zděná správní budova se středním rizalitem ukončeným trojúhelným štítem s atikou, o 10 okenních osách krytá valbovou střechou; hlavní průčelí je členěno lizénovými rámci orientováno do návsi. Ke správní budově přiléhá sloupková brána s ozdobnou mříží, která ji spojuje s hospodářskou budovou. Hospodářská budova má uprostřed polokruhem zaklenutý vchod s kamenným ostěním, která patrně sloužila jako stáje, situovaná - při bráně, jižně od zámku. Ohradní zeď je na S areálu tvoří nová, zděná zídka se sloupky a dřevěnou výplní. Na SZ areálu, v blízkosti hospodářské budovy se nacházejí zbytky původní kamenné zdi. Uvnitř areálu vystavěna nová zeď, viz zákres na mapě. Předmětem ochrany je správní budova, hospodářská budova, brána, ohradní zeď a pozemky parc. č. st. 2/1, 2/2, 2/3 a 2/4. Na ploše památky se nacházejí nechráněné provozní objekty.