soubor nájemních domů Václava Dvořáka

Blok devíti bytových domů se suterénem, pěti nadzemními patry a s podkrovím. Všechny domy mají identické řešení vnitřní dispozice se dvěma dvoupokojovými byty v každém patře vyjma přízemí, kde je v předním traktu jednopokojový byt a ve dvorním traktu dvě svobodárny. Krajní dům na parcele č. 1119 se odlišuje větší šířkou průčelí, balkony na dvorní straně, v přízemí dvěma obchodními prostorami, jedním jednopokojovým bytem a jednou svobodárnou a dále hospodářským balkonkem před kuchyní u bytů v uličním traktu. Domy jsou řešeny jako trojtrakt s průchozí chodbou v přízemí a schodištěm v dvorním traktu domu. Průčelí jednotlivých bloků je členěno vstupními dvoukřídlými prosklenými dveřmi v přízemí a dvěma trojdílnými okny. První patro je členěno prosklenou zimní zahradou a malou lodžií v krajní ose, patra jsou členěna pásovými okny a malou lodžií v krajní ose. Vyložená římsa nese sedlovou střechu se zdvojenými vikýři s pultovou střechou (prádelna a sušárna). Zadní průčelí je rovněž horizontálně rytmizováno pásovými okny a dlouhou lodžií. Boční fasády krajních domů jsou prolomeny pásovými okny, ukončenými francouzským oknem. V domech domácí telefony a na schodišti shozy na odpad. Materiál: Fasáda je obložena páskovými keramickým obkladem bílé barvy, sokl černým opaxitem. Svislé konstrukce jsou tvořeny železobetonovými pilíři, vyplněnými cihelným zdivem, ve veřejných prostorech podlahy keramické, v bytech dřevěné vlysové. Krytina keramická pálená.