zámek Bon Repos

Areál zámku je situován na vrchu Čihadla, V od obce. Jádrem areálu je budova zámečku čp. 1 a protilehlá budova Bon Repos čp. 2 - tzv. Nového (předního) zámku. Mezi Bon Repos a zámečkem je architektonicky rozvržená zahrada s ústřední kašnou. Západně od Bon Repos stojí kaple, východně čínský pavilon a JV hospodářské budovy (V a protější Z budova) s ohradní zdi a pilířovou branou, JV od Bon Repos socha sv. Maří Magdaleny a S od Bon Repos zděná brána. Ze Z a JZ strany vede k areálu zámku osová stromořadí. Jižní a JZ stranu zaujímá lesopark, který byl v roce 2004 vyhlášen spolu s alejemi významným krajinným prvkem. Předmětem ochrany je areál zámku – zámeček, budova Bon Repos, čínský pavilon, západní hospodářská budova, východní hospodářská budova, kaple, kašna a socha Maří Magdaleny, ohradní zeď se dvěma branami a příslušné pozemky.