hrob s trojicí náhrobků

Náhrobky dnes umístěné u hřbitovní zdi pocházejí ze starého kadaňského hřbitova. Náhrobek F. A. Wenische, situovaný vlevo, tvoří dvakrát odstupňovaný sokl a vlastní náhrobek hranolového tvaru. Přední strana je zdobena plastickým dekorem, nápisová deska má rytý nápis s údaji o zemřelém. Nad deskou jsou reliéfy, symbolizující soudní pravomoc, neboť zesnulý byl zemským soudním radou. Náhrobek, zhotovený z mramoru, je zakončen křížem. Ve střední pozici se nachází náhrobek rodiny Pertholdů. Má dvakrát odstupňovaný, poměrně vysoký sokl s reliéfní výzdobou, uprostřed horního stupně soklu je oválná kartuše s nápisem. Vlastní náhrobek má uprostřed niku se sochou Krista, po obou stranách niky jsou nápisové desky s údaji o zesnulých. Náhrobek je zakončen trojúhelníkovitě, ve vrcholu je kříž, horní římsu náhrobku zdobí vegetabilní motivy. Materiálem náhrobku je pískovec. Na pravé straně je umístěn náhrobek rodiny Bernt. Má podstavec, na jehož přední straně je vyrytý nápis. Vlastní náhrobek, lemovaný pilastry, obsahuje nápisovou desku s údaji o zesnulých. Nad mohutnou horní římsou vrcholí náhrobek křížem.