hrob - náhrobek rodiny Škodovy

Náhrobek na hrobových místech 45 a 46 v 17. řadě v novější části hřbitova se skládá ze stély, ohraničení hrobu a předložní desky. Obdélná stéla z okrového hořického pískovce o rozměrech 146x174x37,5 cm na podstavci ze shodného jemnozrnnějšího pískovce o rozměrech 174x63x37,5 cm je ukončena kvádrovým nástavcem 69x9x20 cm. Celkové rozměry ohrazeného hrobu činí 210x247 cm, předložní deska 76,5x55x9 cm při jižní straně hrobu. Na stéle v zapuštěném poli reliéf s polopostavou ležící dívky vzhlížející k polopostavě muže s krátkým plnovousem. Dívka má na hlavě čepec secesního typu, pozadí vyplňuje drapérie. Na spodním okraji reliéfu reliéfní nápis v zapuštěném poli provedený secesním písmem: Neumřela jenom spí//. Na středu přední strany podstavce reliéfní nápis ve vtesané ploše Ema Škodová / 1898 1921.// Pod ním v r. 2002 doplněn nápis: Rodina Škodova//. Zadní strana stély, soklu i nástavce hladká.