městské domy

Dva menší přízemní řadové domy se společným úzkým dvorem stojí v souvislé frontě domů na JZ straně náměstí. Dispozice obou obdélných domů, štítově orientovaných do náměstí, zachovává rozsah i tvar původních úzkých dlouhých hloubkových gotických parcel, které byly u většiny okolní městské zástavby sceleny do větších půdorysných celků. Malý dvůr mezi domy, stoupající pozvolna k JZ, směrem k někdejšímu valovému opevnění zámku a přecházející v zadní části v terasovitě výrazně zvýšené zahrádky, má charakter úzké uličky, jež tudy údajně kdysi vedla k zámku. Dvorek, vydlážděný dnes novou betonovou zámkovou dlažbou, je do náměstí uzavřen zděnou branou v rovině štítových průčelí, která spojuje oba domy ve stavební celek.