krucifix na podstavě

Socha stojí na zahradě u č.p. 34 směrem k silnici na 105 cm vysoké podezdívce vyzděné z pískovcových otesaných kvádrů. Má pod sebou pískovcové desky, z nichž přední je uvolněná. Socha je sestavena ze tří dílů místního pískovce. Podstavec v přední části ustupuje, v horní části má dva volutové úseky směrem ke středu. Pod nimi rokajový rám bez nápisů. Na zaobleném nároží zleva číslice 17, zprava 95. Středový pilíř na čelní straně rámovaný volutovými úseky, v dolní části na kónickém barokním podstavci mariánský monogram, nad ním v nice vysoký reliéf Panny Marie, silně zvětralý. Nika je zakončena barokní mušlí. Vrchní část středového pilíře tvoří jednoduchá, v přední části nahoru vyhnutá římsa. Ukřižovaný je postaven na kónickém podstavci vpředu se zjednodušenými volutovými úseky směrem ke středu. Nahoře na základně s volutovými úseky po stranách lebka s pařáty. Na ní stojí socha Ukřižování. Vzadu bez nápisu, střední díl po stranách zdoben rokaji v reliéfu.