Svatotomášský dvůr

Dvůr se vstupem z ulice Veveří se skládá z hlavní správní budovy s průčelím do ulice Veveří na východní straně, v pravém úhlu k ní situovaných přízemních hospodářských budov a z velké stodoly obdélného půdorysu se sedlovou střechou, která uzavírá prostranný dvůr na straně západní. Fasády severní i jižní fronty hospodářských budov jsou provedeny v kombinaci hladké vápenné omítky s režným cihlovým zdivem, který zvýrazňuje architektonické články – římsy zdobené zubořezem a šambrány segmentově zaklenutých okenních otvorů. Sedlové střechy jsou prolomeny dřevěnými vikýři se sedlovými stříškami. V interiérech jsou dochovány stájové klenby podpírané litinovými sloupky s profilovanými hlavicemi. Štítová průčelí hospodářských budov do ulice Veveří členěná lizénovými rámci z režného zdiva jsou prolomena párem pravoúhlých okenních otvorů v segmentově zaklenutých šambránách s ušima z režného zdiva v přízemí a párem obdélných okének ve štítu.