venkovská usedlost

Statek je situovaný na východní straně návsi. Objekty se rozkládají po obvodu obdélného dvora, proti návsi uzavřeného zdí s branou. Obytné stavení orientované okapovou stranou k návsi je přízemní, zděné ze smíšeného zdiva. Vjezdová brána s brankou uzavírá areál od návsi. Vpravo od vstupu na jižní straně dvora stojí obytné stavení, k němu do úhlu přímo navazuje budova chlévů. Proti tomuto stavení na severní straně dvora stojí pravděpodobně na místě původního hospodářského objektu zcela nové patrové obytné stavení. Dvůr uzavírá na východě torzo stodoly. Areál statku je situovaný na východní straně návsi. Objekty se rozkládají po obvodu obdélného dvora, proti návsi uzavřeného zdí s branou. Vpravo od vstupu na jižní straně dvora stojí obytné stavení, k němu do úhlu přímo navazuje budova chlévů. Proti tomuto stavení na severní straně dvora stojí pravděpodobně na místě původního hospodářského objektu zcela nové patrové obytné stavení. Dvůr uzavírá na východě torzo stodoly. Obytné stavení orientované okapovou stranou k návsi je přízemní, zděné ze smíšeného zdiva, opatřené novodobou hrubou cementovou omítkou. Původní klasicistní fasáda zanikla. Okna jsou rovněž novější pravděpodobně z poloviny 20. století. Střecha je valbová krytá novou velkoformátovou betonovou taškou Do interiéru nebyl umožněn přístup, ale dle starší dokumentace (viz evidenční list z roku 1970) byl již v tehdejší době značně adaptován. Úhlově na obytné stavení navazuje rovněž zděná budova chlévů, z které jsou moderní garáže. Z původní kamenné stodoly částečně uzavírající dvůr z východu zůstalo jen torzo obvodových stěn. Její část na jižní straně byla přestavěna na hospodářské stavení (ovčín) s nízkou sedlovou střechou. Brána s brankou a ohradní zdí uzavírá areál od západu, od návsi. Zděná brána je tvořena vjezdem se segmentovým záklenkem a stříškou krytou novou betonovou krytinou spočívající na jednoduché římse. Má povrch opatřen stejnou novodobou hrubou cementovou omítkou jako obytné stavení. Původní členěná fasáda s datací 1849 zanikla. Dvoukřídlá prkenná vrata mají pravé křídlo strhnuté. Vedle brány stojí branka, nad kterou je jednoduché půlkruhově zakončené vpadlé pole. Dveře branky jsou jednokřídlé, prkenné, pravděpodobně novější. V jižní části areálu mezi budovou chlévů stávala původně další mohutná zděná brána. Předmětem památkové ochrany je obytné stavení, vjezdová brána s brankou a příslušný pozemek.