zámek

Hlavním objektem areálu je barokní zámek čp. 98, umístěný vpravo od přístupové cesty. Postavený je na lichoběžníkovém půdorysu, doplněném v obou nárožích o patro vyššími věžemi. Ty mají téměř čtvercový půdorys a situované jsou na koso. Zámek je zasazený do terénu, takže zatímco na západě je třípodlažní (věže čtyřpodlažní), na protější straně je pouze přízemní. Fasády mají bohaté architektonické členění s různou výzdobou omítky a orámováním jednotlivých otvorů. Hlavní vstup je na východní straně a je dosažitelný po můstku. Hlavní část zámku má sedlovou střechu, nárožní věže valbovou. Na severní nárožní věž zámku se na jihovýchodě napojuje empírová zimní zahrada, postavená na protáhlém obdélném půdorysu. Její hlavní průčelí je z velké části prosklené, po stranách jsou otvory se zdobným orámováním, oddělené pilastry. Jihovýchodně od zámku jsou situované dva objekty areálu. Prvním z nich je mohutná hradební bašta, zvaná Manda, jejíž obdélný půdorys je zakončený půlkruhem. Zdobné je vstupní průčelí s lobkovickým erbem a bosáží, zbývající strany jsou prostého provedení. Bašta je pravděpodobně pozdně gotického původu. Blízko bašty stojí klasicistní objekt bývalé správní budovy. Její vstupní fasádu člení slepé arkády, ve středu je situován hlavní vstup, nad nímž se zvedá trojúhelný štít. V jižní části areálu stojí hospodářská budova čp. 110. Poměrně prostý objekt je členěn zejména jednotlivými otvory, z nichž dominují velká vrata. U vstupní brány do zámeckého areálu se nachází vrátnice čp. 104. Drobný jednopodlažní objekt má fasády členěné lizénami a nadokenními římsami. Výrazné jsou trojúhelné štíty ve středu vstupního průčelí a na bočních stranách. Jihovýchodně od zámku se rozkládá rozměrný přírodně krajinářský park, přecházející v lesní porosty. V jeho jihozápadní části je situován polygonální gloriet, nacházející se na vyhlídkovém místě.