dům č.p. 7

Dům čp. 7 je patrový objekt, postavený na obdélném půdorysu. Přízemí je zděné, patro hrázděné. Dvouosé severovýchodní průčelí má v dolní části sokl. V přízemí jsou dva poměrně malé okenní otvory s nedělenou výplní, umístěnou ve špaletě. Okna mají vnější okenici, nad nimi je šikmá stříška. Na koruně zdiva přízemí, které oproti patru předstupuje, jsou položeny tašky. V prvním patře je stěna na levé straně rozšířena tak, že kryje pavlač v jihovýchodním průčelí. V obou osách patra jsou nedělená okna ještě menších rozměrů než v přízemí. Nahoře se zvedá trojúhelný štít, dnes krytý asfaltovým šindelem, imitujícím bobrovky. Tento materiál pokrývá i rozšířenou část stěny patra. Ve štítu jsou dvě menší nedělená okna, umístěná vedle sebe. Jihovýchodní průčelí má v přízemí v pravé části menší okno ve špaletě. Vlevo od něj se před domem nachází zděná stavbička se šikmým sklonem, obsahující vstup a schodiště do sklepa. Je situovaná vodorovně s vlastním domem. Vlevo od ní je zděné zádveří s pultovou střechou, krytou asfaltovým šindelem. V jeho přední stěně jsou novodobé dveře. Vlevo od zádveří je drobné, na šířku orientované okno. Podél prvního patra se táhne pavlač, jejíž zábradlí je dnes zakryté asfaltovým šindelem. Na jihozápadním konci domu se nachází patrová přístavba. Ve zděném přízemí jsou dvě dvoukřídlá okna ve špaletě s šikmou stříškou. Nad nimi je hrázděná stěna patra bez otvorů (podle starší fotodokumentace nově postavená). Jihozápadní stranu domu tvoří přístavba a štít vlastního domu. Přístavba má přízemí i patro zděné, v patře jsou dvě novodobá okna. Zděný štít domu není viditelný celý, v jeho pravé části je poměrně velké okno. Na severozápadní straně je přízemí i patro přístavby zděné, v přízemí s jedním oknem se stříškou. Patro je bez otvorů. Vlastní dům má na této straně okno s vnější mříží, situované v pravé části průčelí. Hrázděné první patro je bez otvorů. Dům má sedlovou střechu, krytou taškami, přístavba rovnou střechu s lepenkovou krytinou. Na jihovýchodní straně navazuje na dům bloková zděná brána. V jejím středu je velký, půlkruhově zakončený otvor, v němž jsou osazena dvoukřídlá dřevěná vrata. Ta tvoří svisle kladená prkna s ponechanými mezerami. Brána má omítku s hrubým povrchem.