hřbitov

Hřbitov má lichoběžníkový půdorys, umístěný je ve svahu. Jednotlivé hroby jsou vesměs rozmístěny v pravidelných řadách, část plochy hřbitova je dosud volná. Většina hrobů je běžného provedení, velká část z nich je místem posledního odpočinku dřívějších německých obyvatel Moldavy. Ohradní zeď vymezuje plochu hřbitova na všech stranách, na západě vybíhá k márnici (ta není kulturní památkou), na kterou se napojuje. Skládá se ze dvou odlišně provedených úseků. První typ zdi je opatřený hrubou omítkou a její korunu tvoří příčně kladené cihly či kamenné desky. Druhý typ je výrazně nižší, postavený z lomového kamene. Zeď je v horních partiích místy poškozená, takže rovná koruna zdiva zde chybí. V západním úseku zdi – u výběžku u márnice – je situovaná vstupní brána. Dva vysoké hranolové sloupky nesou překlad tvaru segmentového oblouku, krytý bobrovkami. Ve vrcholu oblouku je posazený dosti masivní kříž, jehož ramena jsou ukončena do tvaru trojlistu. Na sloupcích jsou zavěšena dvoukřídlá mřížová vrata. Jejich svislé pruty mají plaménkovité hrotovité zakončení, mezi pruty jsou tři zdobné pásy. V dolní části jsou to mírně stočené tvary, ve střední tvary srdčité, s výrazným stočením a nahoře oblé tvary s dovnitř stočenými konci. V obloukovitém hořejšku jsou další stáčené motivy, odlišného provedení. Na levém křídle vrat je ve vrcholu umístěn kříž s trojlistě ukončenými rameny na způsob stylizovaného tulipánu, uprostřed s otvorem. Na hřbitově se také nacházel soubor cenných dřevěných křížů lidového provedení. Podle fotodokumentace byla řada z nich na místě ještě v lednu 2005, dnes však již na hřbitově nejsou.