hřbitov

Hřbitov je umístěný v dosti příkrém svahu, má lichoběžníkový půdorys. Na jeho ploše jsou pravidelně rozmístěné jednotlivé hroby. Dříve se na hřbitově nacházely také lidové dřevěné kříže krušnohorského typu. Na západě areálu se nachází kaple obdélného půdorysu, zasazená do terénu. Severovýchodní průčelí je provedeno v kombinaci hrubé a hladké cementové omítky. Hrubá se nachází, až na tenký pás u obou nároží, na vlastní stěně kaple, hladká na lichoběžníkovém štítu. Uprostřed průčelí je umístěn vstup – dvoukřídlé dřevěné dveře rámové konstrukce. Křídla mají prkna kladená diagonálně tak, že společně vytvářejí klas, směřující vzhůru. Kolem otvoru je jednoduchá šambrána, nad vstupem se zvedající do segmentového oblouku. Dveřní prostor chrání prkenná pultová stříška. Uprostřed štítu je obdélná mělká nika s šambránou, v níž se nachází dosti masivní kamenný kříž. Štít nahoře plynule přechází v jednu ze stěn zděné osmiboké zvonice, na níž se střídají širší stěny s užšími zkosenými nárožními. V přední a obou bočních stěnách zvonice jsou půlkruhově zakončené okenní otvory, které byly vyplněné dřevěnou žaluzií s vodorovně kladenými lamelami. V současné době je plánováno zhotovení nových a opětovné osazení. Zvonice má jehlancovou střechu s námětkem, v jejímž vrcholu je zasazena makovice s kovovým křížem. Tříosé jihovýchodní průčelí má až na hladký rám omítku hrubou. Ve všech osách jsou dřevěná okna s hladkou šambránou, umístěná v hluboké špaletě. V pravé ose je menší kruhové okno, rozdělené dvěma diagonálně vedenými protínajícími se příčlemi. Ve zbývajících dvou osách jsou okna rozdělena silnější svislou příčlí na poloviny, druhá taková vodorovně odděluje horní část. Dolní a střední úsek okna člení tři tenčí vodorovné příčle. Protější strana kaple je bez otvorů, se stejným provedením omítky. Sedlovou střechu s valbou nad závěrem kryjí vláknocementové šablony. Ohradní zeď vymezuje plochu hřbitova na všech čtyřech stranách. Je postavená převážně z kamenného zdiva a omítnutá, část je betonová. Koruna zdiva je nahoře zkosená na obě strany, kryje ji vedle sebe kladený šindel obdélného tvaru. Vlevo od brány je zeď bez omítky, pravděpodobně nově vyzděná či přeskládaná. Hřbitov je přístupný bránou, situovanou v severozápadním úseku ohradní zdi. Tvoří ji vysoké režné cihelné hranolové sloupky, do nichž je osazena kovářsky zpracovaná dvoukřídlá kovová brána. Její svislé pruty, zakončené liliovitým hrotem, zpevňuje nahoře a dole vodorovná příčle. Na prutech jsou umístěny rozviliny se třemi stočenými stonky. Nahoře je na sloupcích zasazena ozdobná mříž se zvlněnými motivy se stočenými konci, u některých s hvězdou. V mříži se nachází směrem ke středu se oble zvedající pás s nápisem „JCH BIN DIE AUFERSTEHUNG UND DAS LEBEN“ a pod ním menší s odkazem na citaci z bible (Jan XI., 25.). Ve vrcholu mříže je zasazen krucifix s trojlistě ukončenými břevny.