Hostinec

Usedlost stojí v severozápadním koutu návsi, severně od kostela sv. Máří Magdaleny. Areál se skládá z obytného patrového domu a stodoly, která k jeho západní štítové stěně přiléhá. Obytný dům stojí na výrazně obdélném půdorysu je patrový s polovalbovou střechou. Obvod stavby obíhá masivní profilovaná římsa. Všechny okenní otvory jsou na výšku obdélné, dvojité vsazené do špalety. Vnější výplň je mírně vpadlá, každé okno má vedle masívní trojité římsy (viz dále) subtilnější nadokenní profilovanou římsu. Fasáda je provedena ve žlutém odstínu. Střech je kryta bobrovkou. Pohledová štítová strana je v přízemí, patře a v první etáži štítu tříosá, přičemž prostřední osa je tvořena sdruženými okny, druhá etáž ve štítu je prolomena dvěma okenními otvory. Na hladkém soklu je průčelí rámováno bosovaným nárožím. Plocha je vertikálně dělena vysokým řádem s korintskými pilastry. Parapetní část oken v patře a fronton nad okny v přízemí jsou vodorovně rámovány celkem třemi profilovanými římsami umístěnými v osách nad sebou a plocha mezi nimi je opatřena keramickým rozvilinovým reliéfem. Štít je rámován bordurou se stylizovaným perlovcem, stejný motiv je použit i na vodorovné římse ve štítu. Průčelí do dvora je devítiosé. Prostřední trojice os je akcentována trojúhelným štítem s půlkruhovým termálním oknem a letopočtem 1846 psaný římskými číslicemi v podobě MDCCCXXXXVI. a iniciálami F. J. P. Tympanon je rámován identickou bordurou jako na štítové straně. První, třetí a čtvrtá osa zleva jsou vstupní. Dveře jsou osazeny vpadlé do fasády. Okna jsou řešena stejně jako ve štítu. Okapní strana do ulice je pojednána mnohem úsporněji. V obou nadzemních podlažích je dům osmiosý. V přízemí jsou druhá a čtvrtá osa vstupní, zbylé jsou okenní. Přízemní otvory jsou rámovány na výšku obdélnou vpadlinou zakončenou segmentovou arkádou. Arkáda prolamuje průběžnou kordonovou římsu. Okenní otvory v patře jsou ve spodní části rámovány průběžnou přímou parapetní římsou a vodorovným pásem nad okny pod římsou korunní. Zbytek plochy fasády je hladký. Zadní průčelí je zakryté objektem stodoly. Ve štítu byly pravděpodobně okenní tvory obdobně jako na pohledové straně do návsi. V současnosti prosvítá jeden obdélný zaslepený okenní otvor. Objekt stodoly přiléhá k západní štítové stěně obytného domu. Stavba je obdélného půdorysu se sedlovou střechou krytou dvojitě kladenou bobrovkou. Směrem do ulice je stěna hladká, prolomena jedněmi ven otevíravými dvoukřídlými vraty v obdélném otvoru zakončeném stlačeným obloukem. Stěnu vodorovně protíná průběžná profilovaná kordonová římsa navazující na kordonovou římsu stodoly administrativně náležející k čp. 32. Nad římsou jsou dva větrací otvory ve tvaru latinského kříže. Směrem do dvora je stěna prolomena dvojicí rozměrných vrat se záklenkem se stlačeným obloukem. Strany a pilíř mezi vraty jsou zdobeny bosáží, bosované jsou i záklenky vymezující oblouk otvoru. Nad vraty je průběžná profilovaná kordonová římsa vlevo prolomená obdélným otvorem s žaluziovou výplní. Další dva otvory nad vraty římsa překrývá a jsou menší. Ve střeše je směrem do dvora průběžný stlačený vikýř. Fasáda je obdobně jako obytný dům ve žlutém provedení.