sýpka

Sýpka má pravidelný obdélný půdorys o rozměrech 11,9 x 15,9 m. Delší stranou je umístěna podél komunikace, v lokalitě se starší dochovanou vesnickou zástavbou hospodářského charakteru. Fasáda sýpky má dochovaný dekor, šambrány kolem oválných okének naležato, tvořené úzkou lištou s ušima, kolem okének v 1. NP ukončené plochou lištou. Korunní římsa s jemnou profilací je v průčelí kryta bobrovkami. V průčelí stavby jsou dochovány ploché nárožní pilastry bez patek, dále dvě okenní osy, po dvou okenních osách též na podélných stranách v zadní polovině sýpky. Přední polovina je bez oken, ve štítech je po dvou oválných okenních otvorech. Jediný vstup se sníženým záklenkem je umístěn v hlavním průčelí asymetricky vpravo, vrata jsou novodobá. Sýpka je dvoupodlažní se šikmou sedlovou střechou, krytou pálenou taškou.