kříž

Kříž se nachází v jádru obce v blízkosti budovy bývalé školy č. p. 34. Na nízkém kvadratickém soklu s vpadlým oválným medailonem a datací 1863 je umístěn členěný hranolový dřík završený hlavicí s masivní několikrát profilovanou segmentově vzdutou římsou, pod níž je reliéfně zobrazen vavřínový věnec se srdcem. Dříve byla pod římsou zavěšena lucerna, která se nedochovala. Z podstavce vychází užší konkávně probraný nástavec zakončený opět profilovanou segmentově vzdutou římsou a zdobený reliéfním motivem rostlinné girlandy. Do kamenného podstavce je zapuštěn litinový kříž neogotického tvarosloví s výjevem Kalvárie. U paty kříže zdobené rozvilinami stojí po stranách Panna Marie a sv. Jan Evangelista. Latinský kříž se zdobně rozšířenými a rostlinným ornamentem zdobenými břevny nese korpus ukřižovaného Ježíše Krista. V místech křížení, nad Kristovou hlavou se nachází v orámování titulatura INRI. Pod nohami Ukřižovaného je umístěn oválný dnes prázdný medailon lemovaný vavřínovým věncem. U reliéfních ozdob jsou patrné zbytky barevné polychromie.