městský dům

Řadový patrový dům je hlavním okapovým průčelím orientován do Tomkovy ulice, jedním štítovým průčelím přiléhá k uliční zástavbě, druhé štítové průčelí je orientováno do proluky. Hlavní průčelí má v patře šest oken, v přízemí jsou tři okna a profilovaný štukový vstupní portál. Všechny tyto otvory mají štukový záklenek, dveře jsou novorenesanční. Vedle vstupního portálu je pravoúhlý vjezd do garáže. Okna v přízemí s podokenními římsami a profilovanými šambránami. Okna dvoudílná, čtyřtabulková, nová. Okna v patře čtyřdílná, čtyřtabulková, dělená vodorovným poutcem, rovněž nová. Sokl z pískovcových kvádrů. V přízemí fasáda členěna pěti jednoduchými pilastry a souvislými vodorovnými pásy taženými v omítce. Mezipatrová římsa s jednoduchým profilem. Okna v patře se souvislou podokenní římsou s oblounem. Pod okny v prostoru mezi římsami dekorativní profilované štukové rámování. Uvnitř rámování pod prostředními okny dekor hvězdic na listoví, v rozích s mušlemi. Pod okny v postranních osách dekor listoví s květy a hroznovými výhonky. Mezi rámováním malé květové rozety. V patře fasáda členěna pilastry souběžně s pilastry v přízemí. Okna v patře také v profilovaných šambránách. V prostřední ose suprafenestra s mušlí a větvemi s listy, po stranách malé květové rozetky. U oken v postranních osách suprafenestra s jednoduchými festony, ve vrcholu s malými maskarony ve tvaru ženských hlav. Nad patrem tenká profilovaná římsička. Korunní římsa chybí, odkrytá zhlaví krokví. Štítová stěna je čtyřosá, výplně oken v přízemí tvoří luxfery, před nimi čtyřdílný okenní rám bez výplně. Okna v jednoduchých štukových šambránách, segmentově zaklenutá, oplechované parapety. Okna v patře čtyřdílná, šestitabulková, dělená vodorovným poutcem, segmentově zaklenutá, s profilovanou podokenní římsou a hladkými šambránami z omítky. Ve štítu tři malá půlkruhová okna s hladkými šambránami a profilovanými podokenními římsami, výplň dřevěný paprskovitý rám se čtyřmi tabulkami. Dále jsou ve štítu čtyři vysoká úzká segmentově zaklenutá okna, třítabulková, sdružená po dvou, s hladkými šambránami v omítce a sdruženými podokenními římsami. Fasáda v přízemí hladká s nárožními pilastry, profilovaná mezipatrová římsa. V patře rovněž nárožní pilastry, patro od štítu odděleno hladkou pásovou římsou. Pod okny v patře dekor kosočtverce uprostřed s květinou. Střecha přesahuje, odkrytá zhlaví pozednic a vaznic. Střecha sedlová, pokrytá eternitovými šablonami.