brána zemědělského dvora

Kulisová brána, vlevo s nižší přidruženou brankou, zděná z pískovcových kvádrů (štuků) se stlačeným cihelným obloukem vjezdu a silně stlačeným cihelným záklenkem průchodu. Na zdivu dosud ulpívají nepatrné zbytky přeštukování a bílého olíčení. Zdivo zakončeno vodorovně: profilovanou římsou a sedlovým (resp. nově provedeným valbovým) zastřešením z bobrovek. V patě zdiva průjezdu jsou osazeny zaoblené nájezdní kameny. Před pilíře brány po bocích průjezdu jsou novodobě z žulových kostek vyzděna sedátka. Kamenné zdivo pravého pilíře brány je volně provázáno s ohradní zdí , která ji spojuje s průčelím špýcharu, zhruba od poloviny výšky pilíře je však ohradní zeď nadezděna z cihel. Původní vrata a vrátka se nedochovala, nynější vrata jsou jen hypotetickou replikou.