banka

Jedná se o vilu, původně objekt banky v centru Dvora Králové n. L. Dům je dvoupatrový se značně členitým půdorysem i vnějším architektonickým ztvárněním. Fasáda je ve dvou dolních podlažích členěna ve formě vysokého řádu, meziokenní pilíře jsou v celé ploše kryty pásovou bosáží. Mezi 2. a 3. nadzemním podlažím je masivní římsa, okna v třetím podlaží jsou sdružená, meziokenní plochy jsou zdobeny štuky. Hlavní vstup je ve formě portíku se dvěma kanelovanými sloupy s hlavicemi. Vstupní dveře jsou měděné, unikátně zpracované. Vstupní hala se schodištěm je bohatě zdobena štuky, sloupy a pilastry s kanelováním, dlažby jsou původní. V prvním patře se nachází měděné dveře. V objektu je množství secesního vybavení- svítidla, obložení, dveře, kování.