kamenný kříž

Kamenný kříž s korpusem Krista je situovaný při hlavní silnici ve východní části obce. Kříž spočívá na vysokém soklu s hranolovým podstavcem, střední část soklu je ve spodní části zvonovitě rozšířena a člení jí oblounová římsa s lištou, horní část je mírně zúžena. Na čelní straně se nachází nápis: KARL UHL / VON SCHÖLSCHITZ / HAT ZUM ANDENKEN / DER CHRISTLICHEN / GEMEINDE / DIESSES KREUTZ / GESTIFTET IM IAHR / 1831 GOTT LOHNE / SEINER WOHLTHAT //. Soklovou část ukončuje vysazená profilovaná římsa. Svislé břevno kříže, které se směrem vzhůru mírně zužuje, vychází ze čtvercové základny, spodní část je mírně rozšířena, členěna oblounovým profilem podloženým lištou a zakončena profilovanou římsou. Nad římsou se nachází dekor v podobě dvou řad stylizovaných listů. Příčné břevno má po stranách dekorativní rozety. Korpus Krista je protáhlý, hlava se naklání k pravému rameni. Nad hlavou se nachází reliéfní nápisová páska s iniciálami INRI.