městský dům

Hlavní průčelí domu je pěti okenních osách přičemž první osa zprava je zvýrazněna výrazným vstupním portálem a balkonem v patře. Přízemí je členěno průběžnou pásovou rustikou, která nad oblouky oken přebíhá v klenáky. Portál pilastrovou edikulou je vyplněn velkými dvoukřídlými pobíjenými vraty s obloukovým proskleným světlíkem, kterému přestupuje vegetabilně ztvárněná ozdobná mřížka. Nad portálem je kladí s balustrádovým balkonem. Patro od přízemí odděluje úzká patrová římsa, na kterou navazuje průběžný pás se sgrafitovou výzdobou a medailony, sahající až po průběžnou parapetní římsu oken prvního patra. Oválné medailony s barevnými figurativními alegoriemi jsou situovány vždy pod okny, zbylou plochu tvoří vegetabilní dekor na černém podkladu. Ozdobný pás je již velmi poškozen, části chybí. Okna v patře jsou obdélná v profilovaných šambránách. Fasádu v patře pokrývá pravá sgrafitová bosáž s kvádrovou armaturou na nárožích. Korunní římsa lunetová, krytá prejzovou krytinou. Sedlová střecha je do ulice opatřena atikou s volutovými pilířkovými štíty v pravidelném rytmu. Trojici velkých štítů doplňují dva malé. Boční průčelí hladce omítané.