fara

Soubor staveb bývalé fary leží v těsném sousedství areálu vrcholně barokního poutního kostela Narození Panny Marie od Kiliána Ignáce Dientzenhofera. Soubor staveb fary sestává z budovy fary, hospodářské budovy a ohradní zdi. Ohradní zeď kostela s hlavní branou přiléhá k jihovýchodnímu nároží fary, která před ohradní zeď předstupuje. Hospodářské budovy situované jižně od fary. Ohradní zeď na východní straně prolomena vjezdem propojujícím dvorek fary a prostranství před hlavním průčelím kostela. Další úseky ohradní zdi na západní straně dvorku fary. Při severozápadním nároží fary ještě vjezdová brána souběžná se severním průčelím budovy. Vjezd dodatečně zmenšen a za bránou proveden novodobý plochostropý přístavek garáže, který přiléhá k části západního průčelí fary.