venkovská usedlost

Usedlost se nachází ve východní části obce severně od zámku. Vstup do usedlosti vede branou z původní úrovně historické cesty, vedle níž byla novodobě vystavěna zvýšená silnice. Jádro usedlosti tvoří patrový samostatně stojící venkovský dům obrácený západním štítem k cestě tvořící západní hranu areálu. Jihozápadní část areálu lemuje úsek ohradní zdi s branou a navazující úsek oplocení se sloupky na kamenné podezdívce. Předmětem ochrany je dům čp. 71, ohradní zeď s branou a navazující oplocení a vymezený pozemek. Na ploše památky se nachází nechráněná kůlna obdélného půdorysu, vytvořená ze zbytků zdí zaniklé hospodářské stavby. Nechráněný je rovněž krátký úsek zdi přisazený k jihovýchodní straně domu a dřevěný záchod.