dům

Dům čp. 275 se nachází v ulici Jarošově, která je součástí historického jádra města. Jde o řadový jednopatrový dům na obdélném půdorysu, orientovaný podélným průčelím do ulice. Hlavní průčelí je pětiosé - ve střední ose přízemí je vstup, jednokřídlé dřevěné dveře, přístupné po jednoramenném schodišti. Ostatní osy přízemí i patra vyplňují dvojitá dvoukřídlá okna. V patře dvorního průčelí se po celé délce nachází pavlač. Dům má přízemí z kamenného zdiva, patro a většina příček jsou z nepálených cihel. Střecha je sedlová, krytá cementovými drážkovými taškami a zčásti bobrovkami. Interiér má trojdílnou dispozici s dvoutraktovými krajními díly, v zadní části domu se nacházela černá kuchyně. Přístup do patra i na půdu je možný dřevěným schodištěm. Většina prostor je plochostropá, pouze část přízemí klenutá. V několika místnostech je dřevěný záklopový strop, jinde pak strop s omítnutým podhledem. V části prostor se zachovala prkenná podlaha. Krov je hambálkové konstrukce. K domu náleží rovněž zčásti zasypané klenuté sklepy, situované ve stráni za domem. Vstupy do jednotlivých částí sklepů jsou možné dveřními otvory, umístěnými v kamenné opěrné zdi, zpevňující terén.