městský dům

Dvoupodlažní městský secesní dům je situován v exponované poloze hlavního náměstí. Jeho průčelí se vyznačuje značnou dynamikou – levá část s otevřenou loggií je v patře výrazně vysunuta na krakorcích, zatímco pravá část fasády ustupuje. Objekt je z části krytý mansardovou střechou (levá část), pravý trakt kryje střecha sedlová, střešní krytinu tvoří pálené tašky. Nad pravou částí domu se od korunní římsy zdvihá atikový štít s trojdílným oknem a štukovým maskaronem obklopeným rozvilinami. Průčelí je prolomeno ve čtyřech osách. V přízemí se v krajních osách nachází vstupy do domu, ve druhé a třetí ose jsou osazeny výkladce. Všechny výplně jsou dřevěné, pravoúhlé, v horní části se zaoblenými rohy. V patře se nachází okenní otvory s dřevěnými výplněmi, vedle loggie s kovovým zábradlím se nachází rozměrné šestidílné okno s půlkruhovým záklenkem, okolo něhož je dochován plastický štukový dekor v podobě dvou ženských postav držících přesýpací hodiny a džbán, mezi nimiž se nachází kartuše s motivem hlavice iónského sloupu. Dále se na fasádě v pravidelném rytmu opakují prvky secesního ornamentu. V interiéru je dochováno schodiště s dřevěným vyřezávaným zábradlím a rovněž četné původní výplně včetně mosazného kování.