měšťanský dům

Městský secesní dům s dvěma nadzemními podlažími situován na tzv. Kozím plácku, naproti kamennému mostu přes Labe po pravé straně toku, v nároží ohybu Nádražní ulice. Objekt vybudován na nepravidelném půdorysu s mansardovou střechou, která v nároží vrcholí trojúhelným štítem, do kterého zasahuje stříška nárožního arkýře. V přízemí od jižní strany vstup do objektu z ulice v kamenném ústupkovém ostění s nadedveřní plochou římsou dvoukřídlými dřevěnými dveřmi, v horní části prosvětlenými průzory s matným sklem, dveře zdobeny ve spodní a horní části vodorovným secesním kováním. Dveřní světlík se segmentovou křivkou, krytý ozdobnou kovanou mříží se secesním ornamentem. Výkladce v přízemí segmentově zakončené, na nároží obdélný vstup do obchodních prostor objektu. Okna v 1. NP nad vstupními dveřmi a nad výkladcem k jihovýchodu sdružená; okna arkýře obdélná, v dřevěných rámech, se šambránami a s podokenními a nadokenními římsami. Okna 2. NP arkýře a jihovýchod traktu prosvětlují prostory v podkroví. Na fasádě dochovány pozůstatky secesní výzdoby (okenní šambrány, páskový dekor štítu, atd.). Ve vrcholu štítu obdélný vizír. V mansardové střeše čtvercová střešní okna. Výkladce a vstupy do objektu s kvádrovou bosáží. Krytinou mansardového krovu jsou tašky bobrovky se segmentovým zakončením v jednoduché pokládce.