krucifix na podstavě

Socha je složena ze tří dílů z místního pískovce, stojí na pískovcové desce s půlkruhem vpřed. V přední části je socha kónická nahoru, vzadu svislá. Spodní část podstavce ustupuje nahoru a je vydutá vpřed. V čelní části reliéf beránka s patriarším křížem, čelně vlevo snítka růží, čelně vpravo od beránka dvě palmové ratolesti.V dolní části podstavce pletenec, v horní části volutové úseky směrem ke středu. Čelně na pravé straně podstavce je nápis tesaný švabachem: "I wy cestau / gdaucy wizte / gestli gest bo / lest gako bo / lest má. Zer. I.", čelně na levé straně podstavce je nápis rovněž tesaný švabachem: "Tuhle bera / nek Bozi / který snimá / hříchy Swěta / Jan I. c. zau." Nápisy jsou zvýrazněny červenou barvou. Ve střední části sochy vlevo a vpravo dole voluty. Čelní střední část má niku s Bolestnou P. Marií s mečem v srdci. Pod ní nápis "Aij Matka Tvá". Čelně na levé straně středového pilíře reliéf sv. Ludmily, čelně vpravo reléf sv. Václava. Světci jsou označeni jmény. Nad střední částí nad reliéfem jednoduchá plochá římsa z volutových úseků. pod ní je růže ovinutá dekorativní mašlí. Kónický výžlabek zakončený volutovými úseky směrem ke středu tvoří podstavec kříže. Kříž stojí na lebce a na kameni, na kterém je reliéf stočeného hada s jablkem v tlamě. Ukřižovaný na kříži s jetelovým zakončením. Vzadu na středovém pilíři nápis: "Nákladem / obecním / 1893". Socha je oplocena dřevěným plůtkem s pískovcovými sloupky.