kříž

Kamenný kříž vytesaný ze žlutého pískovce. Postavený na dvou stupních, v současnosti částečně skrytých pod terénem. Sokl tvarově odpovídá půdorysu podstavce, který modelují rizalitově vystouplé pilastry na bočních stranách. Čelo podstavce zdobí reliéf Panny Marie Bolestné, umístěný do mělké niky se záklenkem ve tvaru lomeného oblouku. Podstavec ukončuje profilovaná oběžná římsa v ose přední a zadní strany vypjatá v pravoúhlém tvaru. Pod římsou obíhá (kromě zadní strany) novogotický vlys tvořený řadou závěsů. V ose nad nikou vlys obohacen o motiv rozety s čtyřlistem. Dvoudílný sokl pro samotný kříž tvoří ve spodní části skalisko osazené hladkým hranolem druhého dílu. Ve vrcholu kamenný kříž s s okosenými hranami. Konce ramen zdobně vykrojená. Původně byl na kříži připevněn litinový korpus Ukřižovaného Krista.